EPA | NOS

Goedemorgen! Vandaag wordt de nieuwe brug bij de Italiaanse stad Genua geopend. De oude Morandi-brug stortte bijna twee jaar geleden in, waarbij 43 mensen om het leven kwamen. En Heineken maakt de halfjaarcijfers bekend.

Het weer: buien breiden zich snel uit, maar in de loop van de middag en avond is het weer vaker droog. Er is ook af en toe zon en het wordt 20 tot 22 graden.

Weerkaart 3 augustus Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

 • Vandaag wordt de nieuwe brug in het Italiaanse Genua geopend. De oude Morandi-brug stortte bijna twee jaar geleden in. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven.
 • Heineken maakt de halfjaarcijfers bekend. De omzet van de bierbrouwer kreeg een flinke klap, omdat de verkoop van bier in de horeca zwaar te lijden had van lockdowns overal ter wereld.

Wat heb je gemist?

De man die zondagavond bij Julianadorp vermist raakte en daarna aanspoelde is overleden, zegt de reddingsdienst tegen een verslaggever van de NOS.

Het gaat om een 37-jarige man uit Polen. Hij wilde drie kinderen uit het water redden. De kinderen, niet die van de Pool, werden in veiligheid gebracht, maar de man werd daarna zelf niet meer gezien.

Later spoelde hij aan. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is overleden.

Volgens de Reddingsbrigade en de Kustwacht waren er gistermiddag gevaarlijke muistromen in de zee bij Julianadorp. Door muien kwamen deze week meer zwemmers in de problemen.

Ander nieuws uit de nacht:

 • Zwaargewonde door explosie aan boord op Ketelmeer: Op het Ketelmeer is iemand zwaargewond geraakt bij een explosie aan boord van een boot. Omroep Flevoland meldt dat een gasfles was ontploft.

 • In de Surinaamse hoofdstad Paramaribo is een uitbraak van het coronavirus geweest in een gevangenis. Volgens Surinaamse media zijn 41 mensen positief getest op het virus. De patiënten worden afgezonderd van de rest van de gevangenen.

 • Zorgen Kamer over gesjoemel met gezondheidsverklaringen in slachthuis: Medewerkers van slachterij Van Rooi Meat in Helmond zeggen tegen de NOS dat ze de afgelopen tijd ondanks coronaklachten moesten doorwerken en dat ze de instructie kregen om te liegen op gezondheidsverklaringen.

 • Venezolaanse oppositie boycot verkiezingen en wil transparantie: De belangrijkste oppositiepartijen in Venezuela zijn van plan om de parlementsverkiezingen in december te boycotten. Ze zeggen niet mee te willen werken aan een verkiezing waarvan de uitslag al vaststaat en die president Maduro aan de macht zal houden.

  En dan nog even dit:

  De Dragon-capsule van SpaceX is terug op aarde. De capsule met daarin astronauten Bob Behnken en Doug Hurley landde succesvol rond 20.45 uur Nederlandse tijd voor de kust van Pensacola, een kustplaats in Florida aan de Golf van Mexico.

  Het is de eerste bemande landing van SpaceX en daarom een belangrijk moment voor het ruimtevaartbedrijf van Tesla-topman Elon Musk. Het was 45 jaar geleden dat astronauten voor het laatst in zee landden.

Bekijk hier hoe ruimteschip SpaceX Dragon is geland op aarde

Fijne dag!

STER reclame