Teleurstelling bij Lecce-speler Fabio Lucioni na zijn eigen goal tegen Parma waarmee hij de degradatie inluidt Pro Shots

Na één seizoen in de Serie A daalt Lecce weer af naar het tweede niveau in Italië. De club uit Zuid-Italië had op de laatste speeldag nog een kleine kans op handhaving. Lecce moest zelf winnen van Parma en daarnaast hopen op een minder resultaat van concurrent Genoa tegen Hellas Verona. Dat kwam niet uit.

Na tien minuten leek de avond al verloren voor Lecce. Verdediger Fabio Lucioni liep de bal op ongelukkige wijze in eigen doel na een schot op de paal. Een paar minuten later kwam daar ook nog een slecht bericht vanuit Genua overheen. Genoa, dat de avond begon met één punt voorsprong op Lecce, kwam dankzij een fraaie kopbal van Antonio Sanabria op 1-0.

Antonio Sanabria viert één van zijn twee treffers waarmee hij Genoa voor de Serie A behoudt Pro Shots

De beslissing viel na 24 minuten. Lecce kwam met 2-0 achter en op vrijwel hetzelfde moment schoot Sanabria Genoa met zijn tweede treffer in veilige haven: 2-0. Nog voor rust zorgde Genoa-verdediger Cristian Romero met een kopbal voor de 3-0.

In de tweede helft vielen bij Genoa-Hellas nog drie rode kaarten, waaronder één voor Sofyan Amrabat (ex-Utrecht en ex-Feyenoord). Dat betekent dat hij komend seizoen bij zijn nieuwe club Fiorentina met een schorsing begint.

Lecce wilde met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Serie A en knokte zich nog terug naar 2-2 tegen Parma. In de tweede helft vielen nog drie goals en uiteindelijk stapte Parma als winnaar van het veld: 3-4.

Naast Lecce zijn ook Brescia en SPAL gedegradeerd. Benevento en Crotone maken de stap omhoog vanuit de Serie B. Zes clubs strijden later deze maand nog om het derde promotieticket.

STER reclame