De spelers van Arsenal vieren het eerste doelpunt van Aubameyang

Aubameyang bezorgt Arsenal ten koste van Chelsea veertiende FA Cup

Arsenal heeft voor de veertiende keer beslag gelegd op de FA Cup. Op Wembley won de ploeg in de finale van het Engelse bekertoernooi met 2-1 van Chelsea, door twee goals van Pierre-Emerick Aubameyang.

De bekerwinst betekent dubbel goed nieuws voor Arsenal, dat zich nu alsnog heeft verzekerd van Europa League-voetbal. De Londenaren, die in de competitie naast Europees voetbal grepen, maken volgend seizoen hun opwachting in de groepsfase.

Chelsea scoort al snel

Chelsea kwam het best uit de startblokken. Al na vijf minuten was het raak. Na een hakje van spits Olivier Giroud belandde de bal voor de voeten van Christian Pulisic, die voor de 1-0 tekende.

Arsenal sloeg twintig minuten later terug. Aubameyang was bezig aan een opmars richting het Chelsea-doel toen hij door César Azpilicueta in het strafschopgebied uit balans werd gebracht.

Aubameyang kreeg een penalty en ging zelf achter de bal staan. Met zijn dertiende doelpunt van 2020 bracht hij Arsenal vervolgens terug in de wedstrijd.

Arsenal-fans vieren de bekerwinst in een café buiten het stadion

Halverwege de tweede helft wist Aubameyang de spotlights met zijn tweede doelpunt opnieuw op zich te vestigen. Na een fraaie passeerbeweging stiftte hij de bal over Chelsea-doelman Willy Caballero: 2-1.

Aubameyang, die Arsenal deze zomer mogelijk gaat verlaten omdat hij graag in de Champions League wil spelen, had ook al beide doelpunten gemaakt in de halve finale tegen Manchester City (2-0).

Veel schade voor Chelsea

Chelsea maakte zich klaar voor een slotoffensief, maar liep kort na de tweede treffer van Arsenal meer schade op. Mateo Kovacic kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Granit Xhaka.

Daarmee werd het een pijnlijke avond voor Chelsea, dat bovendien Azpilicueta, Pulisic en Pedro geblesseerd naar de kant zag gaan. De ploeg van coach Frank Lampard wacht volgende week nog de return in de achtste finales van de Champions League. Het eerste duel met Bayern München werd met 3-0 verloren.