LeBron James op weg naar de winnende score tegen de Clippers Getty Images

Na bijna vijf maanden zonder officiële wedstrijden is er in Orlando begonnen aan het restant van het NBA-seizoen. Op de eerste wedstrijddag sinds het stopzetten van de competitie wegens de coronapandemie stonden er twee duels op het programma.

Utah Jazz versloeg New Orleans Pelicans met twee punten verschil (104-106) en Los Angeles Lakers deed hetzelfde in de topper met stadsgenoot Los Angeles Clippers (103-101). De wedstrijden werden gespeeld zonder publiek en met schermen waar supporters op te zien waren.

Ondanks de lange pauze in het Amerikaanse basketbal, deed LeBron James wat hij al zo vaak in zijn carrière heeft gedaan, een wedstrijd beslissen.

Bij de Lakers, lijstaanvoerder in de Western Conference, was hij uiteindelijk goed voor 16 punten en 11 rebounds, maar zijn belangrijkste wapenfeit kwam in de slotfase van het duel.

De Clippers, nummer twee in de Western Conference, kwamen na een fraaie driepunter van forward Paul George dertig seconden voor tijd op 101-101.

Daarna kreeg James de bal in zijn handen. Hij miste zijn schot, pakte de rebound en wist al vliegend naar de ring alsnog te scoren. George probeerde in de slotseconde de wedstrijd alsnog in het voordeel van de Clippers te beslissen, maar dit keer ging zijn driepunter mis.

Patiënt nul

Eerder op de avond was het Utah Jazz-speler Rudy Gobert die in het duel met de Pelicans de eerste punten van de competitieherstart voor zijn rekening nam.

Op zich niet zo bijzonder, maar de Fransman was de eerste NBA-speler die besmet raakte met het coronavirus. Na zijn positieve test werd de competitie stilgelegd.

Met twee rake vrije worpen een paar seconden voor tijd besliste Gobert ook nog eens het duel in het voordeel van de Jazz.

STER reclame