F1-coureur Sergio Pérez
NOS SportAangepast

Formule 1-coureur Pérez test positief op corona en mist race op Silverstone

Formule 1-coureur Sergio Pérez is positief getest op covid-19. Dat heeft autosportfederatie FIA bevestigd.

De Mexicaan van Racing Point was eerder op de dag al in quarantaine geplaatst omdat zijn coronatest geen duidelijk resultaat opleverde. Volgens de FIA is er onmiddellijk een uitgebreid contactonderzoek gestart. Pérez voelt zich volgens Racing Point fysiek wel in orde.

Gutiérrez, Vandoorne of misschien Hülkenberg als vervanger?

Pérez zal komend weekeinde niet in actie kunnen komen bij de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone. Racing Point heeft twee reserverijders achter de hand: de Mexicaan Esteban Gutiérrez en de Belg Stoffel Vandoorne.

Ook Nico Hülkenberg is bij Racing Point in beeld om Pérez te vervangen. De 32-jarige Duitser had afgelopen seizoen bij het team van Renault een aflopend contract.

Strenge protocollen

De Formule 1 begon begin juli pas aan het seizoen wegens de uitbraak van het coronavirus eerder in het jaar. De raceklasse heeft strenge protocollen opgesteld om toch te kunnen racen.

In de afgelopen weken heeft de Formule 1 duizenden tests bij de teams en ander personeel afgenomen. Die leverden twee positieve gevallen op; in beide gevallen was dat bij de GP van Hongarije. Nu is er met Pérez dus een derde geval bijgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl