Remco Evenepoel grijpt de macht in de Ronde van Burgos AFP

Remco Evenepoel heeft in de Ronde van Burgos de macht gegrepen door de derde rit op imponerende wijze te winnen. De Belg van Deceuninck-Quick Step reed in de laatste twee kilometer, op een klim van de buitencategorie, weg bij de andere favorieten.

Een kopgroep met Jetse Bol kleurde de etappe met vijf hellingen van de derde categorie, maar aan het begin van de slotklim (8,2 km à 9,3%) was alleen de Spanjaard Roger Adrià nog over.

Net als de afgelopen jaren had de organisatie een aankomst op de Picón Blanco in het etappeschema opgenomen. Adria begon als koploper aan de slotklim, maar werd al snel achterhaald door Esteban Chaves, George Bennett en Evenepoel.

De 20-jarige Belg demarreerde snel daarna. Hij reed 18 seconden weg van zijn mede-koplopers en pakte op fraaie wijze de dagzege. Tot de gelosten in de slotfase behoorden naast klassementsleider Felix Grossschartner ook Alejandro Valverde.

Evenepoel won niet alleen de etappe, hij nam ook de leiding in het algemeen klassement over. Hij heeft daarin 18 seconden voorsprong op Bennett. Mikel Landa volgt op 32 seconden.

STER reclame