Jürgen Locadia is blij met zijn goal, maar ligt er toch uit met FC Cincinnati

Trainer Stam met Cincinnati uit MLS-toernooi na goal en misser Locadia

Trainer Jaap Stam is er met zijn Amerikaanse club FC Cincinnati niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het 'MLS is Back'-toernooi. Ondanks een doelpunt van Jürgen Locadia werd de ploeg, na een 1-1 eindstand, na strafschoppen uitgeschakeld door Portland Timbers.

Na een doelpuntloze eerste helft in Disney World kwam Portland op voorsprong door een goal van de Pool Jaroslaw Niezgoda, die de eveneens Poolse Cincinnati-keeper Przemyslaw Tyton (voorheen onder de lat bij PSV en Roda JC) na 67 minuten passeerde.

Kort daarvoor was Siem de Jong door trainer Stam in de ploeg gebracht, even later volgde de rentree van Jürgen Locadia. De voormalige PSV'er zat de afgelopen weken aan de kant met een dijbeenblessure, maar ging meteen achter de bal staan toen Cincinnati tien minuten voor tijd een penalty verdiende. Locadia maakte geen fout: 1-1.

In de reguliere speeltijd scoorde Jürgen Locadia wel vanaf de stip, in de strafschoppenserie werd zijn inzet gestopt

Vlak voor tijd had Locadia de overwinning op zijn voet: op aangeven van De Jong werkte hij de bal van dichtbij echter ver over het doel. In de verlenging werd niet meer gescoord, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.

De Jong benutte de eerste penalty voor Cincinnati, maar Locadia en Kendall Waston misten. Portland Timbers gaat daardoor naar de kwartfinales, waarin New York City FC de tegenstander is.

De Amerikaanse voetbalcompetitie, de Major League Soccer, werd in maart na twee speelronden stilgelegd als gevolg van de coronacrisis. In een eigen gecreëerde bubbel in Disney World in Orlando werd na vier maanden het voetballen hervat.

In het toernooi speelde elke ploeg drie wedstrijden in de groepsfase. De nummers één en twee van de groep en de vier beste nummers drie plaatsten zich voor de knock-outfase. Atlanta United verloor al zijn groepsduels en dat kostte trainer Frank de Boer zijn baan.

De punten uit de groepsfase van het toernooi tellen ook mee voor de reguliere MLS-competitie, die later dit jaar wordt hervat.