Naomi Osaka won vorig jaar het Pan Pacific Open 2019 AFP
Sport en corona

Weer gaat er een streep door een groot tennistoernooi. Het WTA-toernooi van Tokio, dat begin november gepland stond, is geannuleerd. De organisatie van het Pan Pacific Open zegt de veiligheid van alle betrokkenen niet te kunnen garanderen.

Het hardcourttoernooi, dat vorig jaar in Osaka werd gehouden en toen met de Japanse Naomi Osaka de 'gedroomde' winnares kreeg, was eerder al uitgesteld van september naar de eerste week van november. Het is het derde tennistoernooi in Japan dat vanwege het coronavirus wordt geschrapt.

China

Vorig week werden ook alle internationale tennistoernooien in China van dit jaar van de kalender gehaald. Dat maakte de tennisbonden ATP (mannen) en WTA (vrouwen) bekend nadat China een verbod op alle internationale sportevenementen had uitgevaardigd. Dat betekent dat er dit jaar nog maar één evenement gepland staat in Azië; het Korea Open in Seoul begin oktober.

Het WTA-seizoen wordt, na een onderbreking van bijna vijf maanden, op 3 augustus hervat met de Palermo Open op het Italiaanse eiland Sicilië. Voor de mannen begint het seizoen waarschijnlijk op 22 augustus met het Southern & Western Open in New York.

STER reclame