De spelers van Juventus vieren de landstitel

Moeizame zege brengt Juventus negende titel op rij

Dankzij een lastige zege op Sampdoria heeft Juventus voor het negende jaar op rij de titel gepakt in Italië. Door de 2-0 winst is de ploeg uit Turijn twee wedstrijden voor het einde van de competitie niet meer in te halen op de ranglijst.

In de laatste vijf wedstrijden voor het treffen met Sampdoria wist Juventus slechts vijf punten te pakken en zag het de naaste belagers mondjesmaat dichterbij komen.

Ook tegen de nummer vijftien van de ranglijst had de ploeg van Matthijs de Ligt, die een basisplaats had, moeite om het net te vinden, maar uiteindelijk werd de klus toch geklaard.

Ronaldo weer belangrijk

Het bleek echter een zware bevalling voor de 'Oude Dame', dat pas vlak voor rust de eerste grote kans kreeg via Federico Bernardeschi. De Italiaan zag zijn harde schot met veel moeite gekeerd worden door Sampdoria-keeper Emil Audero.

Een paar minuten later was het wel raak. Een ingestudeerde vrije trap belandde voor de voeten van Cristiano Ronaldo die met een lage schuiver in de verre hoek voor de 1-0 tekende.

• AFP
    Cristiano Ronaldo viert zijn treffer tegen Sampdoria
  • Getty Images
    Feest bij Juventus na de openingstreffer van Ronaldo

Ook na rust konden beide ploegen niet sprankelen, wat maar een paar kansjes opleverde. Ronaldo was nog wel dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar hij stuitte op de vuisten van Audero.

Bernardeschi beslist duel

Een paar minuten later nam hij het vijandelijke doel weer onder vuur en weer moest Audero redding brengen. Ditmaal was Bernardeschi er echter als de kippen bij om de rebound binnen te werken voor de 2-0.

Het al uitgespeelde Sampdoria kreeg daarna nog wel wat kleine kansen maar mede dankzij een rode kaart voor oud-sc Heerenveen-speler Morten Thorsby kwam de 36ste landstitel in de clubhistorie van Juventus niet meer in gevaar.

In de slotminuten kreeg Ronaldo nog de kans om via een strafschop zijn tweede van de avond te maken, maar hij knalde de bal hard op de lat.

Immobile neemt afstand van Ronaldo

De gemiste strafschop was een dure voor Ronaldo want eerder op de avond deed zijn concurrent voor de topscorerstitel, Ciro Immobile, goede zaken met zijn ploeg Lazio.

De Romeinen waren met ruime cijfers te sterk voor Hellas Verona. Mede dankzij een hattrick van Immobile werd het 1-5 in Verona.

Dankzij twee benutte strafschoppen en een fraai gekruld schot tilde hij zijn seizoenstotaal naar 34 treffers. Ronaldo volgt na het duel tegen Sampdoria met 31 goals.