De Duitser Jan Frodeno werd vorig jaar voor de derde keer in zijn loopbaan wereldkampioen in Kailua-Kona EPA

Het WK Ironman op Hawaï is alsnog geschrapt vanwege de coronapandemie. De fameuze klassieke triatlon was al verschoven van 10 oktober 2020 naar 6 februari 2021, maar ook die datum is voor de organisatie niet haalbaar. De eerstvolgende editie is nu gepland op 9 oktober 2021.

Het was eigenlijk de bedoeling volgend jaar twee WK's te houden. Die in februari zou dan nog gelden als de WK van 2020. Nu de wedstrijd van februari geschrapt is, zullen er over 2020 geen wereldkampioenen Ironman worden uitgeroepen.

"We zijn heel erg ontgoocheld dat we voor het eerst in onze 43-jarige geschiedenis geen WK Ironman kunnen organiseren", schrijft de organisatie in een verklaring.

Op de website van het evenement noemt de organisatie de redenen waarom het WK in februari te vroeg komt: "De staat van de pandemie, grens- en reisbeperkingen, mogelijkheden voor atleten om zich te kwalificeren, onze missie om er een echt competitief WK van te maken, en ons verlangen om onze atleten en gastheren zoveel mogelijk voorbereidingstijd te gunnen".

STER reclame