Marten de Roon knuffelt doelpuntenmaker Luis Muriel

De Roon en Atalanta blijven voor de 17de wedstrijd op rij ongeslagen

Atalanta geldt als een van de mindere goden in de Champions League, maar is misschien wel het best in vorm van alle ploegen die nog mogen hopen op de eindzege. Dinsdagavond bleef de ploeg van Marten de Roon voor de 17de maal op rij ongeslagen: 1-0 zege op Bologna.

De laatste nederlaag van de Italiaanse stuntploeg dateert van 20 januari, toen SPAL te sterk bleek. Sindsdien werd 14 keer gewonnen en 3 keer gelijkgespeeld, waaronder zeges op AS Roma, Valencia (2x), Lazio en Napoli.

Nederlandse inbreng

Tegen Bologna, met oud-Ajacied Stefano Denswil in de basis, tekende spits Luis Muriel na een uur spelen voor de enige treffer. De Roon speelde de hele wedstrijd bij Atalanta, net als voormalig Heracles Almelo-speler Robin Gosens. Hans Hateboer was geschorst, net als Mitchell Dijks bij Bologna. Jerdy Schouten is geblesseerd.

De stand boven in de Serie A, met Atalanta op een knappe tweede plaats

Atalanta klimt dankzij de zege naar plek twee, waarmee een clubrecord lonkt. De derde plaats van vorig seizoen is tot nu toe de hoogste eindklassering van de club uit Bergamo sinds de invoering van de Serie A.

Atalanta neemt het op 12 augustus in Lissabon op tegen Paris Saint-Germain in de kwartfinales van de Champions League. De kwartfinales en halve finales van het miljardenbal worden dit seizoen in één wedstrijd beslist.

Ook Milan in vorm

Naast Atalanta is ook AC Milan aan een indrukwekkende reeks bezig. De grootmacht van weleer boekte tegen Sassuolo de zevende overwinning in de laatste negen competitiewedstrijden, de overige twee werden gelijkgespeeld.

Zlatan Ibrahimovic kopt zijn eerste van de avond binnen tegen Sassuolo

Twee treffers van Zlatan Ibrahimovic, beide op aangeven van Hakan Calhanoglu, betekenden een 2-1 zege voor AC Milan. Francesco Caputo deed vanaf de penaltystip tussen beide treffers van Ibrahimovic door wat terug namens Sassuolo.

Milan verzekerde zich dankzij de overwinning van een ticket voor de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl