'Maffia runt TNT Express Milaan'

Aangepast

Vestigingen van TNT Express in Noord-Italië zijn volgens de Italiaanse justitie in handen van de maffia. De komende zes maanden neemt justitie het roer over bij vier Milanese filialen van de Nederlandse pakjesbezorger.

Volgens de autoriteiten is de Calabrische misdaadorganisatie 'Ndrangheta geïnfiltreerd in de TNT-bedrijven. De eigenaren van de koeriersbedrijven waarmee TNT in Milaan en omgeving werkt, zouden vrijwel allemaal onderdeel zijn van een kleine groep maffiafamilies.

Lokale managers

Het komende half jaar wil de gerechtelijk commissaris de filialen ontdoen van corrupte onderdelen. Vooral lokale managers zouden bij de zaak betrokken zijn.

Justitie doet al langer onderzoek naar de invloed van de maffia op de logistieke dienstverlening in Noord-Italië. Vorige maand werden 35 'Ndrangheta-leden opgepakt aan wie TNT Express bezorgdiensten zou hebben uitbesteed.

Blij

Het Nederlandse moederbedrijf TNT is afgelopen zaterdag door de Italiaanse justitie geïnformeerd. Het bedrijf is blij met de maatregel, omdat het zelf niet de mogelijkheid heeft om aan opsporing te doen.

TNT zegt dat het de banden met één verdacht bedrijf inmiddels heeft verbroken. Volgens het bedrijf zijn er binnen TNT vooralsnog geen verdenkingen.

STER Reclame