Golfer Jon Rahm voert de wereldranglijst aan
NOS Sport

Golfer Rahm vervult jongensdroom als nieuwe leider wereldranglijst

Golfer Jon Rahm is de nieuwe leider van de wereldranglijst. De Spanjaard won zondag de Memorial Tournament, een toernooi op de Amerikaanse PGA Tour, en onttroonde Rory McIlroy op de lijst van beste golfers ter wereld.

Met een gebalde vuist vierde Rahm op een vanwege de coronamaatregelen lege Muirfield Village Golf Club in Dublin, Ohio zijn uitzonderlijke prestatie. Het was zijn vierde titel op de PGA Tour.

Zo trad Rahm in de voetsporen van zijn jeugdheld Seve Ballesteros, de enige andere Spaanse golfer die zich de beste van de wereld mocht noemen. "Ik heb hier geen woorden voor. Dit was mijn droom sinds ik 13, 14 jaar oud was", vertelde de 25-jarige golfer na afloop.

"Ik hoorde eens een verhaal op de radio van mijn vroegere coach in Spanje, Eduardo Celles", vervolgde Rahm. "Hij vroeg mij ooit tijdens een autorit wat mijn doelen en ambities waren. Ik zei toen al dat ik de beste golfer ter wereld zou gaan worden."

Veel wind en regen

De Bask ging zondag de slotronde in met een voorsprong van vier slagen. Onder lastige omstandigheden, met veel wind en regen, legde hij de vierde ronde af in 75 slagen (+3).

Met een totaal van 279 had Rahm drie slagen voorsprong op de Amerikaan Ryan Palmer. De onttroonde McIlroy eindigde met 292 op de gedeelde 32ste plaats.

Luiten in top-100

Joost Luiten keerde terug in de top-100 van de wereld: hij steeg van plek 103 naar 96. De Rotterdammer eindigde afgelopen week als zesde op een toernooi uit de Europese Tour in Oostenrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl