Real Sociedad kan juichen na late treffer Januzaj

Real Sociedad en Granada Europa in, Real bezegelt lot van Leganés

Granada heeft zich voor het eerst in de clubhistorie gekwalificeerd voor Europees voetbal. Door een 4-0 thuiszege op Athletic Club eindigde de ploeg als zevende in La Liga. Real Sociedad plaatste zich op bezoek bij Atlético Madrid door een late goal van Adnan Januzaj rechtstreeks voor de Europa League.

Roberto Soldado, voor rust, en Antonio Puertas, Carlos Fernández en Angel Montoro, na rust, scoorden voor Granada.

Voor aanvang van de laatste speelronde stond Granada nog negende. Het mag zijn geluk nu beproeven in de voorronden van de Europa League. Opmerkelijk, aangezien de Andalusiërs afgelopen seizoen promoveerden naar het hoogste niveau.

Eindstand bovenin La Liga

Real Sociedad kwam in Madrid vlak voor tijd op 1-1 via Januzaj en eindigde daardoor toch nog als zesde. Koke had in de eerste helft de score geopend.

Getafe, dat begin dit jaar Ajax uitschakelde in de Europa League, moest zich tevreden stellen met de achtste plaats en greep overal naast. Bij Levante werd in blessuretijd met 1-0 verloren. Jaime Mata miste na rust namens Getafe een penalty.

Degradatiestrijd

Leganés had in eigen huis tegen kampioen Real Madrid een overwinning nodig om nog kans te maken op lijfsbehoud. Daarbij was het dan wel afhankelijk van het resultaat van concurrent Celta de Vigo bij Espanyol.

Sergio Ramos kopte vroeg in de wedstrijd de 1-0 tegen de touwen en maakte alweer zijn elfde competitietreffer. Daarmee kwam hij, als verdediger, op gelijke hoogte met Ronald Koeman die dat in het verleden bij FC Barcelona presteerde.

Op slag van rust trok Bryan Gil de stand gelijk en bracht hoop in de harten van Leganés. Marco Asensio zette Real weer op voorsprong, maar Roger Assale herstelde het evenwicht.

In de wetenschap dat Celta de Vigo bij Espanyol op 0-0 bleef steken, ging Leganés op jacht naar het bevrijdende doelpunt. Het slotoffensief leverde echter niets op, ondanks kansen voor Javier Avilés.