Chelsea viert de goal van Olivier Giroud (derde van links) Pro Shots

De finale van de FA Cup gaat op 1 augustus tussen Chelsea en Arsenal. Na de 2-0 overwinning van Arsenal op Manchester City was Chelsea zondag met 3-1 te sterk voor een blunderend Manchester United.

Doelman David de Gea mocht zich de eerste twee goals aanrekenen. Ver in blessuretijd van de eerste helft liet hij zich verrassen door Olivier Giroud. De Franse spits tikte een voorzet van César Azpilicueta via de keeper binnen.

Niet de dag van De Gea

Kort na rust viel de 2-0. Mason Mount onderschepte een breedtepass van Brandon Williams en schoot van afstand op doel. De Gea liet de bal uit z'n handen glippen.

David de Gea treurt Pro Shots

Daarna verrichte De Gea nog enkele knappe reddingen, maar hij werd voor de derde keer gepasseerd door ploegmaat Harry Maguire. Bruno Fernandes deed vanaf de penaltystip wat terug voor United.

Op herhaling

De nederlaag betekende niet alleen de uitschakeling in de FA Cup, maar ook de eerste nederlaag voor United sinds 22 januari tegen Burnley (0-2). Die opmars ging gepaard met de komst van Bruno Fernandes van Sporting Portugal.

De finale tussen recordhouder Arsenal (dertien bekers) en achtvoudig bekerwinnaar Chelsea werd twee keer eerder gespeeld in de historie van de FA Cup. In 2002 en 2017 stonden beide clubs ook tegen elkaar in de eindstrijd. Twee keer wonnen The Gunners.

STER reclame