Harry Kane, Son Heung-min (r) en Giovani Lo Celso (l) vieren de 2-0

Kane maakt Champions League-droom Leicester onzeker

Leicester City staat een groot deel van het seizoen op een Champions League-plaats, maar lijkt die in het zicht van de haven weg te geven. Door een 3-0 nederlaag bij Tottenham Hotspur heeft Manchester United nu de beste papieren.

Ondanks de nederlaag staat Leicester nog steeds vierde, maar Manchester United heeft evenveel punten en een wedstrijd minder gespeeld. Woensdag speelt Manchester United thuis tegen West Ham United en in de laatste speelronde valt zondag de beslissing bij Leicester City-Manchester United.

Stand Premier League bovenin

De Spurs kwamen in Londen al vroeg op voorsprong. Een schot van Son Heung-min ging via James Justin in het doel. Via twee fraaie treffers van Harry Kane liep Tottenham nog voor rust uit naar 3-0.

Aanvoerder Kane schoot eerst met links in de verre hoek en daarna met rechts. Ook Leicester kreeg kansen: topscorer Jamie Vardy was met een hakje dicht bij een doelpunt en Ayoze Pérez met een halve omhaal.

Hoewel Leicester na rust flink gas gaf, bleef Tottenham verdedigend eenvoudig overeind. Steven Bergwijn viel 20 minuten voor tijd in als vervanger van Lucas Moura, die beide treffers van Kane had voorbereid.

Degradatie Bournemouth dichtbij

Bournemouth kan degradatie uit de Premier League haast niet meer voorkomen. Door een 2-0 thuisnederlaag tegen Southampton werd het lot van de 'Cherries' vrijwel bezegeld.

Teleurstelling bij Sam Surridge van Bournemouth

Zonder de geblesseerde Nathan Aké en met Arnaut Danjuma Groeneveld negentig minuten op de bank moest Bournemouth winnen om de kansen op lijfsbehoud reëel te houden.

Ings scoort, Ings mist

Southamptons clubtopscorer Danny Ings opende de score met zijn 21ste goal van het seizoen. Hij schoot vier minuten voor rust vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Door een gemiste penalty na rust bleef de 22ste seizoensgoal van Ings uit.

Southampton-doelman Aaron Ramsdale stopt de strafschop van Danny Ings

Die gemiste strafschop leek duur voor de Saints toen Sam Surridge in blessuretijd scoorde. De goal van Bournemouth werd na ingrijpen van de VAR echter afgekeurd vanwege buitenspel. Che Adams zorgde daarna voor de 0-2.

Stand van zaken

Bournemouth heeft op de negentiende plaats drie achterstand op Watford en een duel meer gespeeld. Als nummer zeventien Watford dinsdag een punt pakt tegen Manchester City of zondag een punt tegen Arsenal is de degradatie van Bournemouth een feit. Watford stuurde zondagavond overigens trainer Nigel Pearson de laan uit.

Komende zondag besluit Bournemouth het seizoen met een uitwedstrijd tegen Everton en nummer achttien Aston Villa speelt nog tegen Arsenal (thuis) en West Ham United (uit).