NOS Sport

Kromowidjojo sluit hereniging met succescoach Verhaeren uit

Kromowidjojo: 'Verhaeren zal niet meer bij mij aan de badrand staan'

Met Jacco Verhaeren aan haar zijde veroverde Ranomi Kromowidjojo acht jaar geleden twee keer goud op de Spelen in Londen. De coach keert dit jaar terug na een avontuur in Australië, maar een hernieuwde samenwerking zit er volgens 'Kromo' niet in.

"Dat durf ik met 100 procent zekerheid uit te sluiten. Jacco is hartstikke leuk en ik zal ongetwijfeld een kopje koffie met hem drinken als hij in Eindhoven is, maar verder is die tijd goed afgesloten."

Nadat de succescoach was vertrokken uit Nederland, ging Kromowidjojo de samenwerking aan met Marcel Wouda. Hem blijft ze ondanks de terugkeer van Verhaeren dus trouw. "Ik ben blij met mijn huidige situatie. De sfeer in de groep is goed en nu de zwembaden weer open zijn kunnen we relatief normaal ons werk doen, daar ben ik gewoon heel content mee."

'Geen idee waar ik nu sta'

Ondanks dat de zwemmers weer kunnen trainen, vindt Kromowidjojo het moeilijk in te schatten hoe ze er ten opzichte van haar concurrentie voor staat. "De ene zwemmer heeft veel meer uren in het water nodig dan de ander, dus het is allemaal gissen. Ik heb gewoon geen idee."

En dat meten blijft voorlopig lastig, want er staan vooralsnog geen grote wedstrijden op de zwemkalender. Toch zit er nog een klein piekmoment aan te komen voor 'Kromo'. "De bedoeling is dat er volgende maand in Hengelo een afsluiting komt van het seizoen. Ik heb geen idee of er andere zwemmers op af komen, maar ik heb het in mijn agenda staan om daar hard te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl