Cristiano Ronaldo kwam tegen Sassuolo niet tot scoren

Koploper Juventus morst na heerlijk duel met Sassuolo opnieuw punten

Juventus heeft in de Italiaanse competitie voor de derde keer op rij puntenverlies geleden. De koploper van de Serie A speelde op bezoek bij Sassuolo na een enerverende wedstrijd met 3-3 gelijk.

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg heeft Juventus een voorsprong van zeven punten op naaste achtervolger Atalanta Bergamo, dat dinsdagavond Brescia versloeg. Nummer drie Lazio volgt na een gelijkspel tegen Udinese op acht punten.

Vliegende start voor Juventus

Juventus leek van plan om het duel met Sassuolo zo snel mogelijk te beslissen. Al na vijf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Danilo, die z'n 29ste verjaardag opluisterde met een mooie treffer vanaf de rand van het strafschopgebied.

Nog binnen het eerste kwartier kwam Juventus ook op 2-0. Miralem Pjanic vond Gonzalo Higuaín, die oog in oog met de keeper koeltjes afrondde.

Juventus-doelpuntenmaker Danilo (rechts) ontvangt de felicitaties van z'n ploeggenoten

Ondanks de vroege achterstand bood Sassuolo prima partij aan Juventus. De thuisploeg kreeg in het vervolg van de eerste helft legio kansen en kwam na bijna een half uur tot scoren via voormalig Heerenveen-speler Filip Djuricic.

Sassuolo neemt de leiding

Kort na rust draaide Sassuolo het duel om. Domenico Berardi tekende met een fraaie vrije trap voor de gelijkmaker, waarna Francesco Caputo van dichtbij voor 3-2 zorgde.

Juventus, waar Matthijs de Ligt de hele wedstrijd meedeed, kwam de klap snel te boven. Linksback Alex Sandro kopte raak uit een corner: 3-3.

In het resterende half uur maakten beide ploegen aanspraak op de zege. Vooral Sassuolo kreeg nog een aantal grote kansen, maar gescoord werd er niet meer.

De stand bovenin de Serie A

Maandag neemt Juventus het thuis op tegen Lazio. De ploeg uit Rome kwam, met de Nederlander Bobby Adekanye als invaller, op bezoek bij Udinese niet verder dan 0-0 en heeft nu al vier duels op rij niet gewonnen.

Strijd om Europa League

In de strijd om de tickets voor de Europa League deed nummer vijf AS Roma goede zaken met een 2-1 zege op Hellas Verona.

Nummer zes Napoli, als bekerwinnaar al zeker van een plek in de Europa League, pakte een puntje tegen Bologna (1-1) en heeft nu hetzelfde aantal punten als AC Milan. De ploeg uit Milaan won thuis met 3-1 van Parma.