Steven Bergwijn in duel met Fabian Schär

Bergwijn bezorgt Kane jubileumgoal bij zege Spurs

Tottenham Hotspur heeft mede dankzij invaller Steven Bergwijn een 3-1 zege geboekt bij Newcastle United. De ex-PSV'er kwam in de 57ste minuut in het veld en gaf de voorzet bij de 2-1 van Harry Kane.

Bergwijn begon evenals afgelopen zondag tegen Arsenal (2-1 winst) op de bank bij Tottenham. Hij zag Son Heung-min in de 27ste minuut de score openen en Dwight Gayle namens Newcastle United op de paal koppen.

Bergwijn voor Moura

Nadat Matt Ritchie de thuisploeg met links op gelijke hoogte had geknald, kwam Bergwijn in de ploeg voor Lucas Moura. Net vier minuten binnen de lijnen gaf Bergwijn van rechts een voorzet op maat voor Kane. De Engelse spits kopte de bal binnen en maakte daarmee de 200ste clubgoal in zijn loopbaan.

Vlak voor tijd maakt Kane er ook nog 3-1 van. Newcastle-doelman Martin Dubravka keerde een inzet van Erik Lamela, waarna Kane de rebound verzilverde. Door de derde zege in vier wedstrijden zijn de Spurs opgeklommen naar de zevende plaats in de Premier League.

Strijd om vierde Champions League-ticket

De zevende plaats geeft waarschijnlijk recht op een Europa League-ticket. Met 55 punten uit 36 wedstrijden heeft de ploeg van coach José Mourinho ook nog een kleine kans op plaatsing voor de Champions League van komend seizoen. De achterstand op nummer vier Leicester is vier punten.

Nummer zes Wolverhampton Wanderers speelde met 1-1 gelijk bij Burnley. Manchester City, al zeker van de tweede plaats, won door goals van David Silva en Gabriel Jesus met 2-1 van Bournemouth. De late tegengoal kwam van David Brooks.

Zeldzame fouten Van Dijk en Alisson

Kampioen Liverpool leed op bezoek bij Arsenal de derde nederlaag van het seizoen: 2-1. Na de openingsgoal van Sadio Mané gaven 'the Reds' de voorsprong zelf uit handen. De fouten werden nota bene gemaakt door sleutelspelers in het succesverhaal.

Onder druk van Reiss Nelson leverde Virgil van Dijk de bal in bij Alexandre Lacazette en de Franse spits maakte gelijk. Doelman Alisson ging vlak voor rust ook in de fout. De pass van de Braziliaan werd onderschept door Lacazette en Nelson schoot vervolgens Arsenal naar de winst.