André Schürrle in het shirt van Borussia Dortmund in 2018 Pro Shots

Borussia Dortmund en André Schürrle gaan na een weinig gelukkig huwelijk uit elkaar. De Bundesliga-club en de 29-jarige aanvaller hebben in goed overleg het contract, dat nog een seizoen doorliep, ontbonden.

Schürrle kwam in 2016 voor zo'n 30 miljoen, een clubrecord, over van VfL Wolfsburg. Hij was destijds een gewilde vleugelspeler, die onder meer furore maakte bij Bayer Leverkusen, Chelsea en het Duitse nationale elftal.

Zijn verblijf in Dortmund werd geen succes. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Fulham, dit seizoen aan Spartak Moskou. Bij de Russische club speelde hij slechts dertien wedstrijden, als gevolg van een enkelblessure en de coronacrisis.

WK-finale

Schürrle was in de WK-finale van 2014 tegen Argentinië de man die in de verlenging de assist gaf waaruit Mario Götze het winnende doelpunt maakte en Duitsland de wereldtitel schonk. Net als Schürrle vertrekt ook Götze bij Borussia Dortmund. Beide WK-helden zoeken nu een nieuwe club.

WK 2014: Götze schiet Duitsland naar wereldtitel na voorzet Schürrle Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Borussia maakte ook bekend dat Marcel Schmelzer de start van het nieuwe seizoen in de Bundesliga mist. De 32-jarige linksback moet een knieoperatie ondergaan en is maanden uitgeschakeld.

Schmelzer begon zijn loopbaan in 2008 bij Dortmund, werd er twee keer kampioen en groeide er uit tot international. De laatste jaren kwam hij door blessures weinig in actie. Vanwege het blessureleed leverde hij twee jaar geleden zijn aanvoerdersband in.

STER reclame