Olivier Giroud heeft net de score geopend Pro Shots

Chelsea heeft in de strijd om een Champions League-ticket goede zaken gedaan. In eigen huis werd met 1-0 gewonnen van het al gedegradeerde Norwich City. De Londenaren profiteren zo van het puntenverlies van concurrent Manchester United een dag eerder.

De eerste twee plaatsen in Engeland zijn vergeven aan kampioen Liverpool en Manchester City. Daarachter is het spannend. Drie clubs vechten om twee CL-tickets en de daarbij behorende miljoenen: Chelsea, Manchester United en Leicester City.

Door de driepunter staat Chelsea steviger op plaats drie, al heeft het wel een duel meer gespeeld. Leicester City speelt donderdag thuis tegen Sheffield United, de huidige nummer zeven. United gaat op dezelfde avond op bezoek bij nummer veertien Crystal Palace.

Stand bovenin Premier League NOS

Chelsea werd gesteund door Hakim Ziyech, die aandachtig toeschouwer was op Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea.

Ziyech, die sinds 1 juli officieel in dienst is van de Londense club, stond zaterdag voor het eerst op het trainingsveld. De oud-Ajacied mag pas volgend seizoen wedstrijden gaan spelen in het blauwe shirt.

Hij zag Olivier Giroud tegen Norwich City op slag van rust uit een voorzet van Christian Pulisic raak koppen. Pulisic trof eerder in de eerste helft via de vingertoppen van doelman Tim Krul de lat.

Na rust bakte Chelsea er ook weinig van, maar het kwam tegen degradant Norwich nauwelijks in gevaar. Ziyech kon daarom na het laatste fluitsignaal zijn nieuwe ploeggenoten op een applaus trakteren.

STER reclame