Vreugde bij Arturo Vidal en Lionel Messi
NOS Voetbal

Zwak Barcelona klopt Real Valladolid en blijft in spoor Real Madrid

FC Barcelona, zonder de geblesseerde Frenkie de Jong, mag nog een heel klein beetje hopen op de Spaanse landstitel. Op bezoek bij Real Valladolid werd nipt met 1-0 gewonnen.

Arturo Vidal maakte na een kwartier op aangeven van Lionel Messi de enige treffer van de wedstrijd, door via de binnenkant van de paal raak te schieten. Messi noteerde alweer zijn twintigste assist van het seizoen.

In de eerste helft kreeg met name Antoine Griezmann een aantal opgelegde mogelijkheden, maar de Fransman faalde opzichtig.

Pover spelend

Na rust slaagde een pover spelend FC Barcelona er niet in om verder uit te lopen. Doelman Marc-André ter Stegen moest zelfs een paar keer redding brengen, onder meer op een inzet van Sandro Ramirez.

Barcelona bleef overeind en staat nu een punt achter op koploper Real Madrid, dat vrijdag met 2-0 won van Alavés. De Madrilenen hebben wel een duel minder gespeeld. Maandag gaat Real op bezoek bij Granada.

Nummer drie Atlético Madrid versloeg Real Betis door een treffer van Diego Costa: 1-0. Een ticket voor de Champions League is daardoor zo goed als binnen. Bij Atléti kreeg Mario Hermoso na bijna een uur spelen rood.

De stand bovenin de Spaanse Primera División

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl