Max Verstappen in Oostenrijk AFP

Een wereld van verschil. Na de teleurstelling van vorig weekend, nu de glimlach. Max Verstappen kijkt tevreden terug op de eerste testdag voor de Grand Prix van Steiermark van komende zondag. "De auto voelt een stuk beter dan vorige week", zegt de Red Bull-coureur, die vrijdagmiddag op het circuit in Spielberg de snelste tijd neerzette.

Verstappen viel vorige week na elf ronden uit vanwege technische problemen. "De balans voelt een stuk beter, we boeken progressie", verzekert de 22-jarige Limburger. "Al betreft dit natuurlijk een trainingssessie, dus het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken."

Het onstuimige weer in Oostenrijk kan er zaterdag voor zorgen dat de derde vrije training en de kwalificatie misschien niet doorgaan, waardoor er zondagochtend een kwalificaties wordt gereden.

Als het slechte weer ook zondag aanhoudt, kan het zelfs gebeuren dat de tweede vrije training doorslaggevend wordt voor de startopstelling van zondag.

"Voorlopig sta ik er goed voor", reageerde Verstappen daarop. "Maar laten we rustig afwachten wat er morgen gebeurt. Dan zien we wel wat dit waard is. Mogelijk is er zelfs zondagochtend nog een kwalificatie."

Het weerbericht is echter niet zijn grootste zorg. "We hebben geprobeerd de problemen van vorige week op te lossen en het lijkt erop dat dit is gelukt. Of het allemaal genoeg is om zondag te winnen kan ik niet zeggen. Laten we afwachten."

STER reclame