Wimbledon 2019: Novak Djokovivc kust de trofee ANP

Een opmerkelijk besluit van de organisatie van Wimbledon. Er is namelijk besloten om het prijzengeld van de afgelaste editie van dit jaar toch uit te betalen. Het gaat om 10 miljoen pond, zo'n 11 miljoen euro.

Het bedrag wordt verdeeld over de 620 tennissers die aan het evenement hadden kunnen meedoen, de kwalificaties inbegrepen. De verdeling vindt plaats tussen alle potentiële deelnemers, mannen, vrouwen, dubbelspelers en rolstoeltennissers.

Verdeling prijzengeld Wimbledon (mannen en vrouwen)

28.000 euro per persoon voor de 256 spelers in het enkelspel
14.000 euro per persoon voor de 224 spelers in het kwalificatietoernooi
7.000 euro per persoon voor de 120 spelers in het dubbelspel
6.700 euro per persoon voor de 16 spelers in het rolstoeltoernooi
5.600 euro per persoon voor de 4 spelers van het quad-rolstoeltoernooi

De organisatie zegt dat de gevolgen voor het wegens de coronacrisis afgelaste toernooi goed in te schatten zijn, mede omdat de zaak is afgehandeld met de verzekering.

"We willen zo veel mogelijk betrokkenen helpen nu dat mogelijk is", zegt Wimbledon-directeur Richard Lewis. "Daartoe behoren ook spelers. Voor hen is het een onzekere tijd en sommigen hebben het financieel lastig."

Simona Halep met de trofee na het winnen van Wimbledon in 2019 AFP

Vooralsnog is Wimbledon het enige grandslamtoernooi dat dit jaar niet doorgaat. De US Open vindt nog wel plaats in New York (31 augustus-13 september), daarna volgt Roland Garros (27 september-11 oktober).

Het toernooi van Parijs is enige maanden verschoven. De Australian Open waren al in januari, voordat de wereld in de greep raakte van het coronavirus.

STER reclame