Lot van Norwich en Krul in Premier League zo goed als bezegeld: degradatie

Het doek is bijna gevallen voor Norwich City in de Premier League. De ploeg van keeper Tim Krul verloor de degradatiekraker bij Watford met 2-1, waardoor het gat met de veilige zeventiende plaats nu tien punten is.

Er zijn nog vier speelronden te gaan en daarin neemt hekkensluiter Norwich het op tegen West Ham United, Chelsea, Burnley en Manchester City. Watford neemt de zeventiende plaats in.

Norwich kon aanvankelijk nog juichen bij Watford, nadat Emiliano Buendia al vroeg in de wedstrijd de score had geopend. In het vervolg lag echter het initiatief bij Watford, dat door doelpunten van Craig Dawson en Danny Welbeck uiteindelijk als winnaar van het veld stapte.

Prachtige omhaal Welbeck

Met name de 2-1 van Welbeck was prachtig. Hij verschalkte Krul met een omhaal en bezorgde Norwich daar uiteindelijk de zesde competitienederlaag op rij mee.

Krul promoveerde vorig seizoen met Norwich naar de Premier League. Dit is voor de achtvoudig Oranje-doelman het zevende seizoen op het hoogste niveau in Engeland. De eerste zes waren bij Newcastle United.

Chelsea verdringt Leicester van derde plaats

Chelsea heeft in de jacht op een Champions League-ticket de derde plaats overgenomen van Leicester City. Chelsea won nipt bij stadgenoot Crystal Palace (2-3), terwijl Leicester met 1-1 gelijkspeelde bij Arsenal.

De eerste vier van de Premier League gaan de Champions League in.

De overwinning van Chelsea kwam nog in gevaar toen Christian Benteke de 2-3 maakte voor Crystal Palace op aangeven van Oranje-speler Patrick van Aanholt. In de blessuretijd kopte Scott Dann nog op de paal voor Palace.

Leicester sleepte er tegen Arsenal een punt uit na een 1-0 achterstand, met dank aan Eddie Nketiah. De aanvaller van Arsenal kreeg in de 75ste minuut - koud in het veld - de rode kaart. Leicester drong daarna aan en kreeg via topscorer Jamie Vardy vlak voor tijd loon naar werken.