2019: Quillan Isidore (m) valt in Manchester AFP

Er zullen dit jaar definitief geen wereldkampioenschappen BMX worden gehouden. De WK werden eerder al verplaatst vanwege de coronapandemie, maar zijn nu afgelast.

Oorspronkelijk stonden de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Houston gepland voor 26 tot 31 mei. De eerstvolgende keer dat de BMX'ers nu om de wereldtitel kunnen strijden is volgend jaar, van 17 tot 22 augustus 2021 op Papendal.

Van Gendt regerend kampioen

De Nederlander Twan van Gendt is de regerend wereldkampioen bij de mannen. De 28-jarige Van Gendt kwam in 2019 als eerste over de finish in het Belgische Zolder en zag zijn landgenoot Niek Kimmann de zilveren medaille pakken.

Bij de vrouwen kwam Laura Smulders net tekort voor de wereldtitel. De 26-jarige Nederlandse veroverde het zilver achter de Amerikaanse Alise Willoughby.

De twee wereldbekerwedstrijden in Rock Hill (Amerika) van 6 en 7 november staan voorlopig nog wel op de kalender.

2019: Van der Poel tijdens de wereldbeker in Lenzerheide EPA

Voor Mathieu van der Poel blijven er weinig mountainbikewedstrijden over dit seizoen. De wereldbekerwedstrijden van het Zwitserse Lenzerheide, waar het seizoen in september zou worden geopend, en het Franse Les Gets zijn op verzoek van de organisatoren afgelast. Van der Poel was vorig jaar nog de sterkste in Lenzerheide.

Nadat eerder al de wedstrijden in Mont-Sainte-Anne (Canada) en Val di Sole (Italië) moesten worden geschrapt vanwege het coronavirus, blijft er begin oktober nu nog één wereldbekerweekeinde in de discipline crosscountry over. De WK werden eerder al verplaatst naar 5 tot en met 11 oktober.

STER reclame