Lucas Ocampos (r) in een onderonsje met ploeggenoot Youssef En-Nesyri

Keepende spits Ocampos sleept voor Sevilla kostbare zege uit het vuur

Sevilla maakt nog altijd een goede kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Champions League. Door een kleine zege op Eibar (1-0) verstevigde Sevilla de vierde plaats, die in Spanje recht geeft op deelname aan het miljoenenbal. Sevilla staat, met nog vier wedstrijden te gaan, zes punten voor op naaste concurrent Villarreal.

Met Luuk de Jong in de basis had Sevilla het in de eerste helft lastig met Eibar, dat strijdt tegen degradatie. Kort voor rust kreeg Sevilla-aanvaller Lucas Ocampos wel de beste kans. Nadat De Jong de bal had doorgekopt, wipte Ocampos de bal over Eibar-doelman Marko Dmitrovic heen, maar de poging ging net voorlangs.

Lucas Ocampos balt zijn vuisten nadat hij als keeper zijn team op de been houdt tegen Eibar

Na rust creëerde Eibar een aantal kansen, maar de thuisploeg kwam op voorsprong. Na een prachtige voorzet van Jesús Navas volleerde Ocampos de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet binnen. Het was de dertiende goal voor de Argentijnse clubtopscorer van Sevilla.

Tumultueuze slotfase

De Jong, die na een uur werd gewisseld, zag vanaf de bank dat Eibar nog dicht bij de gelijkmaker kwam. Invaller Kike García schoot in kansrijke positie voorlangs en raakte diep in blessuretijd ook nog de paal. Bij die laatste actie raakte Sevilla-doelman Tomás Vaclík geblesseerd.

Concentratie bij Sevilla-spits Luuk de Jong, die een uur speelde tegen Eibar

Omdat Sevilla al vijf keer had gewisseld trok doelpuntenmaker Ocampos de handschoenen aan. Eibar zette alles op alles en tot schrik van Ocampos schoot de mee naar voren gekomen doelman Dmitrovic nog bijna raak ook. De Argentijn, uitgeroepen tot man van de wedstrijd, pakte de inzet van zijn 'collega-keeper'.