Sadio Mané (l) en Virgil van Dijk vieren de 1-0 van Liverpool Reuters

De druk lijkt van de ketel bij Liverpool en Manchester City, de twee onbedreigde koplopers van de Premier League. Beide clubs overtuigden zondag niet. Ze lijken hun focus al op de hervatting van de Champions League op 7 augustus te hebben.

Na de oorwassing tegen City (4-0 nederlaag) imponeerde Liverpool ook in zijn tweede wedstrijd na het veroveren van de landstitel niet. Tegen degradatiekandidaat Aston Villa spande Liverpool zich niet bovenmatig in en won het slechts met 2-0.

Nieuwe ervaring voor Guardiola

City, dat stevig op de tweede plaats staat en zich ook opmaakt voor de Champions League op 7 augustus, overtuigde ook niet. De ploeg van Pep Guardiola was bij Southampton weliswaar oppermachtig, maar verloor toch met 1-0.

Het was de derde nederlaag op rij voor City in een uitwedstrijd. Dat maakte Pep Guardiola als coach nog niet eerder mee in competitieverband.

Teleurstelling bij David Silva en Aymeric Laporte van City Pro Shots

Che Adams maakte in de zestiende minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarmee heeft Southampton zich officieel in veiligheid gespeeld. Bij een nederlaag of gelijkspel had de ploeg in theorie nog in degradatiegevaar kunnen komen. Bovenin staan Liverpool en City ver voor op de rest.

Weg geoliede machine

Met Virgil van Dijk in de basis en Georginio Wijnaldum op de bank gaf Liverpool een weinig boeiend optreden op Anfield. De ploeg had meer dan 70 procent balbezit, maar van de geoliede machine die in een rechte lijn naar de titel denderde was weinig meer te zien.

Ondanks de minimale inzet en een kansje voor oud-Ajacied Anwar el Ghazi aan de kant van Aston Villa kwam Liverpool toch op 1-0 door Sadio Mané. Jongeling Curtis Jones (19) voerde de score in de slotfase nog op met een schot van dichtbij.

STER reclame