Max Verstappen praat met zijn teambaas Christian Horner
NOS Sport

Verstappen baalt en oogt aangeslagen: 'Had podium makkelijk gehaald'

Max Verstappen zou naar eigen zeggen bij de Grote Prijs van Oostenrijk "makkelijk het podium hebben gehaald". De 22-jarige Nederlander viel op het circuit van Spielberg door motorische problemen al snel uit, maar in een eerste reactie na de race liet hij blijken dat er normaal gesproken veel meer in had gezeten.

De Red Bull-coureur oogde aangeslagen. Hij viel in de elfde ronde uit toen hij tweede lag achter de uiteindelijke winnaar Valtteri Bottas. "Zo wil je niet starten. Ik weet niet precies wat er aan de hand was, ik ben nog niet teruggeweest in de garage."

De GP van Oostenrijk was de eerste Formule 1-race van het door de coronacrisis later gestarte seizoen. Naast Verstappen vielen er nog acht coureurs uit (onder wie Verstappens teamgenoot Alexander Albon). Wereldkampioen Lewis Hamilton werd vanwege een tijdstraf vierde.

Voor Verstappen vooralsnog dus geen WK-punten. Juist in een jaar waarin hij beschouwd wordt als een serieuze kandidaat voor de wereldtitel. Dat maakt de teleurstellende start extra zuur, zo liet Verstappen blijken. "Ik had minimaal podium moeten scoren. Balen, het is gewoon niet goed. Maar wat kan ik doen?"

Volgende week revanche?

Over een week krijgt Verstappen een nieuwe kans in Oostenrijk, dan is daar ook de tweede race van het seizoen. Daarna doet de Formule 1 Hongarije, Groot-Brittannië, Spanje, België en Italië aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl