Rinus VeeKay rijdt op het circuit van Indianapolis naar de vijfde plaats
NOS Sport

Van Kalmthout maakt indruk bij tweede IndyCar-optreden met vijfde plaats

Coureur Rinus van Kalmthout is bij zijn tweede race in de Amerikaanse IndyCar-series na een lange inhaalrace op de vijfde plaats geëindigd.

Met die knappe klassering heeft Van Kalmthout zich gerevancheerd voor zijn teleurstellende debuut van een maand geleden, waarbij hij de macht over het stuur verloor en crashte.

In de tweede wedstrijd van het IndyCar-seizoen, op de Indianapolis Motor Speedway, moest Van Kalmthout na een tegenvallende kwalificatierace starten op de achttiende plaats. Maar al snel wist de 19-jarige nieuwkomer uit Hoofddorp de toptien binnen te dringen, onder meer door een vroege pitstop waardoor hij uit de problemen bleef bij een crash.

'Nog nooit zo blij geweest'

Halverwege de wedstrijd reed 'Rinus Veekay', zoals de Nederlander door Amerikaanse IndyCar-fans wordt genoemd, al op de vijfde plaats. Die klassering gaf hij in het restant van de race niet meer uit handen, ondanks dat hij nog wel werd opgejaagd door voormalig Formule 1-coureur Marcus Ericsson.

"Van de achttiende naar de vijfde plaats, ik kan het nog niet geloven. Ik ben nog nooit zo blij geweest", jubelde de dolgelukkige Van Kalmthout na de race.

De race in Indianapolis werd gewonnen door Scott Dixon, die een maand geleden ook de eerste wedstrijd op zijn naam schreef.

Bekijk hieronder een reportage over Van Kalmthout voor zijn debuut in de IndyCar:

IndyCar start de motoren, 'Veekay' hoopt op langverwachte debuut

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl