Spelers van Manchester United staan in de rij om Anthony Martial te feliciteren met zijn doelpunt

Manchester United, Chelsea en Leicester winnen; lot Norwich bijna bezegeld

In de Premier League, waar de strijd om Champions League-tickets nog volop aan de gang is, hebben Manchester United, Leicester City en Chelsea belangrijke zeges geboekt. Wolverhampton Wanderers verloor van Arsenal en beleefde zodoende een slechte dag.

United kwam thuis tegen Bournemouth na een kwartier met 1-0 achter door een mooie goal van Junior Stanislas, maar won uiteindelijk simpel met 5-2.

Het 18-jarige talent Mason Greenwood was na een klein half uur goed voor de gelijkmaker, en via een penalty van Marcus Rashford en een prachtige krul in de kruising van Anthony Martial stond het voor rust al 3-1.

In de tweede helft kwam Bournemouth, met Nathan Aké als aanvoerder en Arnaut Danjuma Groeneveld als invaller, via een strafschop van Joshua King nog terug tot 3-2, maar United kwam niet meer in de problemen. Door de tweede goal van Greenwood en een vrije trap van Bruno Fernandes kwam de eindstand op 5-2.

Leicester blijft derde

United doet door de zege nog volop mee om Champions League-tickets, die klaarliggen voor de eerste vier van de Premier League. Leicester City blijft op de derde plek staan door een simpele 3-0 zege op Crystal Palace.

Na een 0-0 ruststand opende Kelechi Iheanacho de score, waarna het woord was aan Jamie Vardy. De spits maakte de 2-0 - zijn honderdste goal in de Premier League - en de 3-0.

Chelsea won thuis verdiend van Watford met 3-0. Olivier Giroud scoorde fraai uit een mooie aanval, Willian benutte een penalty en in blessuretijd schoot Ross Barkley raak.

Slechte dag Wolves

Voor Wolverhampton Wanderers was het een slechte dag in de race om een Champions League-ticket. Terwijl de concurrenten drie punten pakten, verloren de Wolves thuis met 2-0 van Arsenal.

Wolverhampton was in de eerste helft sterker, maar met een fraai schot uit de draai zette Bukayo Saka Arsenal op voorsprong. Na de rust drong de thuisploeg aan, wat niets opleverde. Kort voor tijd manoeuvreerde Alexandre Lacazette zich aan de andere kant knap vrij om de 2-0 binnen te schieten.

Lot Norwich City bijna bezegeld

Voor Norwich City wordt het steeds moeilijker om degradatie te ontlopen. De hekkensluiter verloor eerder op de dag het thuisduel met Brighton & Hove Albion met 1-0.

Een eenzame Tim Krul tijdens het verloren thuisduel met Brighton & Hove Albion

In de 25ste minuut passeerde de Belg Leandro Trossard Norwich-doelman Tim Krul voor het enige doelpunt. Bij Brighton, nummer 15 in de Premier League, deed Davy Pröpper de hele wedstrijd mee.

Norwich heeft al vijf competitieduels op rij niet meer gescoord en staat, met een wedstrijd meer gespeeld, op zeven punten achterstand van de veilige nummer 17, Watford, met nog vijf duels te gaan.