Lionel Messi baalt AFP

In de periode waarin het flink rommelt bij FC Barcelona, heeft Lionel Messi voor nog meer onrust gezorgd. De sterspeler heeft de onderhandelingen over een nieuw contract bij de Catalaanse club afgebroken. Volgens radiozender Cadena Ser was de 33-jarige Messi in gesprek over zijn contract, dat aan het eind van komend seizoen afloopt, maar de aanvaller wil niet langer blijven. Hij is boos over berichten dat hij verantwoordelijk zou zijn voor bepaalde zaken binnen de club.

Er wordt in de Spaanse sportkranten al langer gesuggereerd dat de Argentijn achter de schermen bij Barcelona de touwtjes stevig in handen heeft. Hij zou de nieuwe trainers kiezen én ontslaan, het transferbeleid en de opstelling bepalen.

De onderhandelingen over een contractverlenging verliepen in eerste instantie voorspoedig, maar de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken zorgden ervoor dat Messi niet meer gelukkig is bij Barcelona. Ook het vertrouwen in coach Quique Setién is snel aan het afnemen bij een groot deel van de ploeg.

Lionel Messi baalt op de grond Pro Shots

Volgens sportkrant Marca leidde het puntverlies tegen Celta de Vigo (2-2) vorige week zaterdag tot een verhitte discussie in de kleedkamer. De spelers eisten van Setién uitleg over een aantal tactische keuzes, zoals het inbrengen van Arthur Melo en Antoine Griezmann.

Tijdens de wedstrijd was er ook al een veelzeggend onderonsje tussen Messi en assistent-trainer Eder Sarabia. Toen het spel even stillag en Sarabia een aantal aanwijzingen naar Messi riep, werd hij gewoonweg genegeerd.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Messi dicht bij een vertrek uit Barcelona is. In zijn jonge jaren, toen hij nog geen basisspeler was, worstelde de Argentijn met de Spaanse bureaucratie. Internazionale wilde hem op dat moment contracteren. De Italiaanse club was bereid tot het betalen van 150 miljoen euro om hem uit te kopen en zijn salaris te verdriedubbelen. De overgang was bijna een feit toen Joan Laporta, toenmalig voorzitter, een goed gesprek had met Messi, waarna hij toch Barcelona trouw bleef.

In de periode dat Messi werd beschuldigd en later ook veroordeeld voor belastingfraude, twijfelde hij opnieuw. Hij speelde met het idee om niet alleen Barcelona, maar ook Spanje te verlaten. Hoewel Messi overal welkom was, besloot hij ook in 2017 toch bij Barça te blijven.

Nu de prestaties tegenvallen en de druk, zeker vanuit de pers, wordt opgevoerd staat Messi weer voor een belangrijke keuze.

STER reclame