Nederlanders trekken er rond de paasdagen massaal op uit. Het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) rekent op een recordaantal vakantiegangers voor een paasweekend van 1,2 miljoen.

Pasen valt laat dit jaar en veel mensen willen profiteren van het voorspelde mooie weer. Bovendien sluit voor veel mensen de meivakantie op Pasen aan.

Het NBTC denkt dat 700.000 Nederlanders in het buitenland met vakantie gaan. Een half miljoen vakantiegangers blijft in Nederland. De belangrijkste accommodatie voor verblijf in het binnenland zijn vakantiebungalow's.

Kust

Het toerismebureau verwacht dat 950.000 buitenlanders Pasen in Nederland doorbrengen. Dat zijn er 150.000 meer dan vorig jaar. Van de bezoekers uit het buitenland komt 65 procent uit Duitsland en 25 procent uit België.

Belangrijke bestemmingen voor buitenlandse bezoekers zijn de bollen, de kust en Amsterdam.

Uit een enquete van het Nationaal Ouderenfonds komt naar voren dat ruim veertig procent van de 65-plussers de Paasdagen alleen zijn.

Paaspop

De ANWB verwacht tijdens en rond het paasweekend drukte op de weg. Donderdag zullen er meer files zijn dan normaal en op Tweede Paasdag wordt het volgens de ANWB druk aan het einde van de middag en begin van de avond.

In het bijzonder zal er veel verkeer zijn bij drukbezochte evenementen. Dat zijn onder meer de Landelijke Motordagen in Assen, de Paasraces in Zandvoort en Paaspop in Schijndel. Verder wordt er veel verkeer verwacht bij attactieparken, de bollenstreek en op tweede paasdag bij de meubelboulevards.

STER reclame