Merel van Dongen voorafgaand aan een duel van het Nederlands elftal Pro Shots

Merel van Dongen heeft een contract voor twee jaar getekend bij Atlético Madrid. De 27-jarige verdedigster komt over van Real Betis, waar ze de afgelopen twee jaar onder contract stond.

"Dit is voor mij de perfecte stap", aldus Van Dongen. "Ik wil gewoon graag alles uit mijn carrière halen en met de Olympische Spelen en het EK voetbal volgend jaar is het goed voor mij om op zo'n hoog niveau te kunnen voetballen."

Van Dongen, die 41 interlands op haar naam heeft staan voor het Nederlands elftal, speelde eerder 3,5 jaar bij Ajax, voordat ze de overstap maakte naar Real Betis in Sevilla. Ze begon haar carrière bij ADO Den Haag en speelde ook voor het Amerikaanse Crimson Tide.

Van Dongen over transfer: 'Perfecte stap voor mij'

Bij Atlético, dat in de kwartfinales van de Champions League staat en vorig jaar tweede werd in de Spaanse competitie, stond tot voor kort ook Oranje-keepster Sari van Veenendaal onder contract. Zij maakte in mei bekend dat ze komend seizoen bij PSV speelt.

"Ik heb Sari de oren van het hoofd gevraagd over Atlético", vertelt Van Dongen. "Het is jammer dat we daar niet samen zullen spelen."

Van Dongen was begin dit jaar een van de speelsters die voorop ging in de strijd voor betere arbeidsomstandigheden voor voetbalsters in Spanje.

Afgelopen oktober gingen zij in staking om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen, wat uiteindelijk resulteerde in een collectieve arbeidsovereenkomst. In september begint in Spanje de vrouwencompetitie weer.

STER reclame