ANP
NOS Nieuws

Wekdienst 3/7: Boeren en kermisexploitanten voeren actie • Evaluatie leenstelsel

Goedemorgen! Het ministerie van Onderwijs brengt de resultaten van een evaluatie van het leenstelsel naar buiten en in verschillende plaatsen is er weer kermis.

Vandaag zijn er wolkenvelden en enkele opklaringen. Lokaal valt er een bui. Vanmiddag klaart het vanuit het westen op, het wordt dan 18 tot 22 graden.

Weerplaza

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op de dag dat de eerste kermissen van het seizoen plaatsvinden in verschillende dorpen eisen sommige kermisexploitanten compensatie voor misgelopen inkomsten. Ze voeren actie en staan momenteel op het Mediapark.
  • Ook de boeren voeren later vandaag weer actie, op het Malieveld in Den Haag. Momenteel is het daar nog rustig en zijn er ook geen problemen op de weg.
  • Wat heeft het leenstelsel voor gevolgen voor studenten? Na vijf jaar maakt het ministerie van Onderwijs vandaag de balans op.

Wat heb je gemist?

Boeren protesteerden gisteravond al verspreid door het land tegen kabinetsplannen om eiwitrijk veevoer te verbieden. Vannacht stemde de Tweede Kamer erover. Minister Schouten houdt aan die plannen vast.

Het centrum van Den Haag werd afgesloten voor voertuigen en de Haagse politie vroeg Defensie om hulp. 25 vrachtwagens en zo'n zestig militairen werden ingezet om het winkelgebied en het Binnenhof af te sluiten. Volgens de politie is het rustig in de stad, rond middernacht waren de meeste betogers alweer vertrokken.

Vandaag gaat het protest verder, rond de middag willen de boeren protesteren op het Malieveld.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een hogeschool in Breda heeft ondanks de coronamaatregelen toch iets leuks kunnen organiseren voor afgestudeerde studenten. Zij konden met hun auto door een evenementenhal rijden waar de school dancemuziek, een dj en een lichtshow geregeld had. Beelden daarvan zijn bij Omroep Brabant te zien:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl