Pro Shots

Het Feyenoord voor komend seizoen krijgt steeds meer vorm. Leroy Fer blijft in elk geval nog tot 2022 bij Feyenoord. Technisch directeur Frank Arnesen heeft namens de Rotterdamse topclub een principeakkoord bereikt met de middenvelder.

Het huidige contract van Fer (30) liep deze zomer af.

De middenvelder kijkt enorm uit naar het nieuwe seizoen: "De drang om weer te voetballen is echt niet normaal. Eerlijk gezegd kan ik gewoon niet wachten. Maar eerst ga ik nog even lekker op vakantie, ook daar heb ik echt zin in na een periode van onzekerheid. Daarna gaan we hopelijk fit en fris beginnen aan een nieuw seizoen."

Jeugdopleiding Varkenoord

In december 2007 debuteerde Fer op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal van Feyenoord, na een periode van acht jaar in de jeugdopleiding op Varkenoord. In de daaropvolgende seizoenen groeide de middenvelder uit tot international. Inmiddels staan er elf interlands achter zijn naam. Hij was er één keer bij op een WK.

In de zomer van 2019 kwam Fer na een verblijf bij FC Twente, Norwich, QPR en Swansea na acht jaar terug in De Kuip.

Arnesen is blij dat Fer voor Feyenoord behouden blijft: "Leroy heeft na zijn terugkeer vorig seizoen snel en zonder twijfel zijn waarde voor Feyenoord bewezen. Een belangrijke schakel op het middenveld van trainer Dick Advocaat. Hij heeft alle verwachtingen meer dan waar gemaakt en is met zijn ervaring zowel binnen als buiten het veld van grote waarde voor deze selectie."

Kökcü en Diemers

Feyenoord verlengde vrijdag al het contract van Orkun Kökcü. Eerder deze maand werd Mark Diemers overgenomen van Fortuna Sittard. Eric Botteghin dreigt Rotterdam transfervrij te verlaten.

STER reclame