Kostas Lamprou kwam bij Vitesse alleen in de KNVB-beker in actie Pro Shots

Kostas Lamprou en Benjamin van Leer hebben een nieuwe club. Lamprou verruilt Vitesse voor RKC Waalwijk, terwijl Van Leer van Ajax naar Sparta verkast. Beide doelmannen kwamen afgelopen seizoen geen minuut in actie in de eredivisie.

Lamprou heeft voor een seizoen getekend bij RKC, dat dankzij het stopzetten van het huidige seizoen ook de komende voetbaljaargang in de eredivisie speelt. De 28-jarige Griek was transfervrij.

In negen seizoenen bij achtereenvolgens Feyenoord, Willem II, Ajax en Vitesse stond Lamprou 118 wedstrijden onder de lat in de eredivisie. Slechts 3 van die 118 duels speelde hij in de laatste drie seizoenen, alle drie voor Ajax.

Overbodig bij Ajax

Van Leer, die net als Lamprou in 2017 naar Ajax verkaste, heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan Sparta. Ajax had de 28-jarige doelman niet meer nodig na het vastleggen van de ervaren Maarten Stekelenburg. Ook André Onana, Kjell Scherpen en Dominik Kotarski staan in de Johan Cruijff Arena op de loonlijst.

Benjamin van Leer in dienst van NAC Breda ANP

Het afgelopen seizoen was Van Leer Ajax' derde keeper achter Onana en Bruno Varela, met als gevolg dat hij geen minuut in actie hoefde te komen. Vorig seizoen werd Van Leer verhuurd aan NAC Breda, waarmee hij uit de eredivisie degradeerde.

Keepersprobleem

Van Leers nieuwe club Sparta was met spoed op zoek naar een doelman, nadat onlangs keeper Tim Coremans op de training zijn kruisband had afgescheurd. Daardoor staat Sparta's eerste doelman minimaal negen maanden buitenspel. De andere doelman Ariel Harush wilde zijn contract niet verlengen en keert terug naar zijn vaderland Israël.

Sparta wil naast Van Leer nog een doelman aantrekken. Roy Kortsmit, die een jaar geleden nog vertrok uit Rotterdam, is daarvoor de belangrijkste kandidaat. Hij traint op eigen initiatief mee met de selectie van trainer Henk Fraser.

STER reclame