Ross Barkley ziet al vallend dat zijn schot doeltreffend is: 0-1

Londense clubs Chelsea en Arsenal naar halve finales FA Cup

Chelsea maakt nog altijd kans om voor de negende keer de FA Cup te winnen. In de kwartfinales werd Leicester City met minimaal verschil verslagen: 0-1.

Leicester opende sterk en nam aanvallend het initiatief. Hele grote kansen leverde dat niet op, Youri Tielemans (afstandsschot) en Jonny Evans (kopbal) kwamen nog het dichtst bij een doelpunt.

De beste kans van de eerste helft was voor Chelsea. Na een fraaie aanval dook Christian Pulisic helemaal vrij op voor Leicester-doelman Kasper Schmeichel, die met een prachtige reflex een doelpunt van de Amerikaan voorkwam.

Barkley matchwinner

Na rust bepaalde Chelsea voor het grootste deel wat er gebeurde op het veld, maar desondanks kwam Leicester bijna op voorsprong. Ben Chilwell zag een voorzet pardoes op de lat belanden.

Ross Barkley, die net als Mateo Kovacic goed inviel na rust, zette Chelsea op het goede spoor. Na een puike voorzet van Willian schoot Barkley de 0-1 binnen. Het bleek later de winnende goal te zijn. Leicester drong in de slotfase wel aan, maar slaagde er niet in een bres te slaan in de defensie van Chelsea.

Invaller Dani Ceballos juicht nadat hij Arsenal in blessuretijd naar de halve finales heeft geschoten

Eerder op de dag plaatste Arsenal zich ook voor de halve finales. De Gunners versloegen Sheffield United, dankzij een doelpunt in blessuretijd van invaller Dani Ceballos.

Nadat een goal van Sheffield wegens buitenspel was afgekeurd, kwam Arsenal via een strafschop op voorsprong. Nicolas Pépé schoot de bal onberispelijk langs keeper Dean Henderson.

Alexandre Lacazette (l) feliciteert doelpuntenmaker Nicolas Pépé per vuist

Arsenal, dertienvoudig winnaar van de FA Cup, had het na rust lastig met Sheffield. De thuisploeg, achtste in de Premier League, liet zich meer van voren zien. Zo was er bijna een doelpunt van keeper Henderson: na een uittrap zeilde de bal, gedragen door de wind, tot grote opluchting van collega-goalie Emiliano Martínez net over het Arsenal-doel.

Venijn in de staart

Na een tweede afgekeurde buitenspelgoal, viel de gelijkmaker vlak voor tijd. David McGoldrick profiteerde dankbaar van gestuntel in de Arsenal-defensie en schoot in de 87ste minuut de gelijkmaker binnen.

Sheffield kreeg direct daarna de kans om er zelfs 2-1 van te maken, maar de goal viel aan de andere kant. De Spaanse middenvelder Ceballos schoot de bal in blessuretijd door de benen van Henderson.

Laatste kwartfinales

Zaterdag plaatste Manchester United zich als eerste ploeg voor de halve finales van de FA Cup, die op 18 en 19 juli worden gespeeld. United versloeg Norwich City na verlenging.

Later op de avond plaatste ook Manchester City zich voor de halve finales, door een 2-0 overwinning op Newcastle United. In de halve finales op Wembley speelt Manchester United tegen Chelsea en treft Arsenal Manchester City.