Lazio viert het winnende doelpunt

Lazio wint moeizaam van Fiorentina en blijft in spoor Juventus

Door een moeizame 2-1 overwinning op Fiorentina blijft in de Italiaanse Serie A Lazio in het spoor van koploper Juventus. De achterstand is ook na de 28ste speelronde nog vier punten.

Zowel Lazio als Fiorentina begon slordig aan de wedstrijd in Rome. Franck Ribéry onttrok zich aan het niveau en toonde in de 25ste minuut even zijn klasse. De 37-jarige Fransman dribbelde als vanouds een aantal tegenstanders voorbij en liet vervolgens Lazio-doelman Thomas Strakosha kansloos met een hard schot in de korte hoek.

De vleugelaanvaller van Fiorentina stond dit jaar lang aan de kant met een blessure, maar kan vanwege de coronapauze toch nog een aantal wedstrijden meespelen dit seizoen.

Ribéry na het openingsdoelpunt tegen Lazio

De nummer dertien van de Italiaanse competitie liet er in de tweede helft geen twijfel over bestaan vol voor de winst te gaan. Direct in de eerste minuut kreeg Gaetano Castrovili een grote mogelijkheid, maar zijn inzet kon nog net uit het doel getikt worden door Strakosha.

Even later kwam Lazio andermaal goed weg. Rachid Ghezzal zag zijn prachtige inzet van net buiten het strafschopgebied op de lat eindigen.

Caicedo (Lazio) gaat naar de grond en versiert een strafschop

Na een valpartij van Felipe Caicedo in het zestienmetergebied wees scheidsrechter Michael Fabbri resoluut naar de stip. Lazio-aanvoerder Ciro Immobile wist wel raad met de strafschop en zette zijn ploeg, tegen de verhoudingen in, weer naast Fiorentina.

Het slotakkoord was voor Luis Alberto. Met een geplaatst afstandsschot wist de Spanjaard de doelman van de bezoekers te verschalken en Lazio in de titelrace te houden.

Debuut Anderson

In de blessuretijd mocht de Nederlandse middenvelder Djavan Anderson nog zijn debuut maken bij de nummer twee van de Serie A. De 25-jarige Anderson kwam in het verleden onder meer uit voor SC Cambuur, AZ en Jong Ajax.