Paul Pogba feliciteert Harry Maguire met zijn beslissende treffer Pro Shots

Manchester United heeft zich als eerste club geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Norwich City, de hekkensluiter in de Premier League met Tim Krul onder de lat, weerde zich in eigen huis kranig, maar moest tegen het einde van de tweede verlenging toch buigen: 1-2.

Manchester United heeft nog volop zicht op een Champions League-ticket en om de kansen intact te houden had manager Ole Gunnar Solskjaer enkele toppers rust gegund. Zo ontbraken doelman David de Gea, Paul Pogba, Marcus Rashford en Anthony Martial, afgelopen woensdag nog goed voor een hattrick tegen Sheffield United.

Slordigheden

Het gemis van een aantal vaste krachten vertaalde zich in vele slordigheden en onbegrepen passes. In de matige eerste helft was de beste kans dan ook voor Norwich City. Na goed voorbereidend werk van Todd Cantwell had Lukas Rupp net even te veel tijd nodig om de bal te controleren. Dat bood Harry Maguire de gelegenheid de geplande uithaal te blokken.

Bleef de eerste helft verstoken van schoten op het doel, in de tweede was de eerste de beste meteen ook een rake. Met de punt van zijn schoen slaagde Juan Mata erin een onnauwkeurige voorzet van Luke Shaw door te tikken tot bij Odion Ighalo, die de bal vrij voor Krul voor het intikken had: 0-1.

Daarmee bewees de eerder deze maand 31 jaar geworden Nigeriaan andermaal zijn waarde als basisspeler. De sinds de winterstop van Shanghai Shenhua gehuurde aanvaller mocht drie keer eerder beginnen en wist ook toen te scoren.

Norwich, dat degradatie bijna niet meer kan ontlopen, wenste zich niet bij de gang van zaken neer te leggen en begon aan te dringen. En dat betaalde zich zowaar uit ook. Kort nadat een doelrijpe kans verloren was gegaan, liet voormalig Fortuna Sittard-speler Cantwell een lage poeier los waarmee hij oud-AZ-doelman Sergio Romero het nakijken gaf: 1-1.

Doelpuntenmaker Todd Cantwell en Jamal Lewis vieren de gelijkmaker van Norwich City Pro Shots

Had Solskjaer na de openingstreffer al drie verse krachten ingebracht, onder wie aanvaller Rashford, nu vond hij de tijd rijp ook Pogba en Nemanja Matic te laten invallen. Hij had immers niet veel trek in een nog meer energie vergende verlenging.

Die kwam er toch, hoewel Manchester United de laatste minuten van de reguliere speeltijd met een man meer binnen de lijnen stond, omdat Timm Klose kon vertrekken nadat de Zwitser zich had vergrepen aan de doorgebroken Ighalo. Bovendien liet Krul zich bij inzetten van Pogba en Mason Greenwood van zijn beste kant liet zien.

Fatale scrimmage

United besloot de duimschroeven flink aan te draaien, maar de thuisploeg gaf geen krimp en hoopte op die ene succesvolle uitval. En anders had het penaltykiller Krul, die in de vorige ronde tegen Tottenham Hotspur ook weer twee strafschoppen stopte, nog achter de hand natuurlijk.

Harry Maguire (5) tikt de bal met links in het Norwich City-doel Pro Shots

In de tweede verlenging onderscheidde Krul zich met een schitterende redding op een knappe kopbal van Maguire. Bij het scheiden van de markt moest de achtvoudig Oranje-international echter alsnog passen, toen bij een scrimmage voor het Norwich-doel de bal voor de voet van dezelfde Maguire viel: 1-2.

Zondag zijn de andere drie kwartfinales: Sheffield United-Arsenal, Leicester City-Chelsea en Newcastle United-Manchester City.

STER reclame