Anthony Musaba in Monaco eigen foto

Een opmerkelijke transfer voor Anthony Musaba. De 19-jarige aanvaller stapt over van NEC naar AS Monaco.

In de overeenkomst tussen de clubs staat dat NEC een zogenoemd doorverkooppercentage krijgt als Musaba over enkele seizoenen weer naar aan andere club vertrekt. Voor de Nijmeegse club is het één van de grootste transfers in de laatste tien jaar.

Musaba debuteerde op 19 april 2019 in het eerste elftal van NEC. De in Beuningen geboren aanvaller kwam tot 31 officiële wedstrijden voor de Nijmeegse club uit de eerste divisie, waarin hij goed was voor negen doelpunten en vijf assists.

Trots

Algemeen directeur Wilco van Schaik: ''We zijn als NEC enorm trots dat we met onze Voetbalacademie in staat zijn talenten aan topclubs in Europa af te leveren. De afgelopen jaren hebben al meerdere jeugdspelers deze weg bewandeld. Deze transfer is een bevestiging voor de weg die we zijn ingeslagen."

"We hebben bewust gekozen voor het opleiden en talentontwikkeling. Dit is een mooi compliment aan iedereen die elke dag, al jarenlang, hard en gedreven werkt zodat zulke miljoenentransfers kunnen plaatsvinden."

Spelers van NEC liggen de laatste jaren goed in de markt. Alireza Jahanbaksh (naar AZ), Jay-Roy Grot (Leeds United), Anthony Limbombe (Club Brugge), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe) en Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge) leverden de Nijmeegse club eerder al mooie bedragen op.

STER reclame