NOS Voetbal

Klopp kijkt verder dan landstitel: 'We zullen niet stoppen, zullen niet stoppen'

Kampioen Klopp is vooral opgelucht: 'Dit is een hoogtepunt in mijn leven'

"We zullen niet stoppen, we zullen niet stoppen." Jürgen Klopp van Liverpool heeft na een nacht met weinig slaap vanwege het spontane kampioensfeest met zijn club de concurrentie in binnen- en buitenland gewaarschuwd. "De saamhorigheid die de jongens hebben getoond is zo exceptioneel dat ik het niet onder woorden kan brengen. En we gaan door", benadrukte de veelgeprezen Duitse trainer.

De club van de Nederlandse internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum kreeg donderdagavond zonder zelf te spelen zekerheid over de eerste landstitel in dertig jaar door de nederlaag van nummer 2 Manchester City bij Chelsea (2-1). Met een marge van 23 punten is Liverpool voor de onttroonde titelhouder niet meer te achterhalen.

Alleen maar beter worden

"We moeten gefocust blijven en dat zullen we ook zeker doen", vervolgde Klopp, die tot dusver dit seizoen in 31 competitieduels slechts één keer verloor (op 29 februari, 3-0 bij het laag geklasseerde Watford).

"We zien de kansen die we hebben, maar dat we niet zullen stoppen betekent niet dat we ook alles gaan winnen. We willen eigenlijk alleen maar beter worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl