Frankrijk is winnaar van de Fed Cup in 2019 ANP

De finaletoernooien van de Fed Cup en de Davis Cup zijn verplaatst naar 2021. Vanwege de coronapandemie was het evenement voor vrouwen al voor onbepaalde tijd uitgesteld, de mannen zouden in november in actie komen in Madrid.

Beide tennistoernooien worden nu een jaar na de oorspronkelijke datum op dezelfde locaties ingehaald, liet de overkoepelende tennisorganisatie ITF weten.

"We zijn ervan overtuigd dat dit in deze buitengewone tijd de juiste beslissing is om de gezondheid van alle betrokkenen te waarborgen", aldus voorzitter David Haggerty, die aanvankelijk nog hoopte aan het eind van dit kalenderjaar de eindrondes te kunnen houden.

Deze week sloeg het positieve sentiment echter om. Tijdens de vriendschappelijke Adria Tour raakte de ene na de andere toptennisser besmet met het coronavirus, onder wie initiatior en nummer een van de wereld Novak Djokovic.

Jaar later

Boedapest is nu in april 2021 het decor van de strijd om de Fed Cup. Nederland liep eerder dit jaar door een nederlaag tegen Wit-Rusland kwalificatie voor het landentoernooi mis en zal daar ontbreken.

Wel staat er in februari een play-offduel met China op de agenda. De inzet van die tweekamp is nu een kwalificatieduel voor het finaletoernooi van 2022, dat van een jaar later dus.

De Nederlandse mannen ontbreken op hun beurt in Madrid, bij de Davis Cup. In een groep met Kazachstan en Groot-Brittannië lukte het in november vorig jaar niet om een ticket te verdienen voor de eindronde.

STER reclame