Pro Shots
NOS Schaatsen

Oud-wereldkampioen Bos assistent-trainer bij ploeg van Leerdam en Verweij

Oud-wereldkampioen sprint Jan Bos treedt toe tot de technische staf van de nieuwe schaatsploeg van Jutta Leerdam en Koen Verweij. Hij wordt assistent van Kosta Poltavets.

Begin juni maakte het schaatskoppel Leerdam-Verweij bekend een nieuwe ploeg te starten onder leiding van de Russische schaatscoach Poltavets. De twee reden afgelopen seizoen nog voor Reggeborgh, maar aan die samenwerking kwam in april een einde.

ANP
Jutta Leerdam en Koen Verweij met de gouden plak van Leerdam bij de WK afstanden

De 21-jarige Leerdam werd afgelopen seizoen wereld- en Europese kampioen op de 1.000 meter. De 29-jarige Verweij was in 2014 op zijn best, met gouden medailles op de WK allround en de ploegenachtervolging bij de Olympische Spelen in Sotsji.

De hoogtijdagen van de 45-jarige Jan Bos waren twintig jaar geleden. Hij werd in 1998 de eerste Nederlandse wereldkampioen sprint en veroverde op de Olympische Spelen van 1998 en 2002 zilver op zijn specialiteit, de 1.000 meter. Bos, veelvuldig geroemd als een van de technisch beste schaatsers uit de geschiedenis, zette in 2011 een punt achter zijn loopbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl