KNVB-directeur betaald voetbal Eric Gudde
NOS Voetbal

Gudde blij met versoepeling: 'Fans spelen een cruciale rol bij de beleving'

Drieënhalve maand na de laatste eredivisiewedstrijd kwam premier Mark Rutte met goed nieuws voor de voetbalfans. Vanaf 1 juli kunnen er oefenwedstrijden gespeeld worden en bij de start van het seizoen, in september, mag publiek aanwezig zijn.

"Het is mooi ook dat we al de eerste stappen kunnen zetten om weer voor publiek te spelen", zegt Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. "Hoewel het in sommige stadions lastig is om met beperkt publiek te spelen, is deze tussenstap noodzakelijk."

'Het scheelt blessureleed'

Bij de ere- en eerste divisieduels moeten de supporters in het stadion, en bij het betreden en verlaten daarvan, wel anderhalve meter afstand tot elkaar houden. Hoeveel fans de wedstrijden daadwerkelijk kunnen bijwonen, is daardoor nog niet precies duidelijk. Op 8 juli wil de voetbalbond protocollen daarvoor naar de clubs sturen.

"De buitenlandse beelden op tv hebben de afgelopen weken wederom aangetoond dat de fans een cruciale rol spelen bij de beleving van het voetbal."

Al vanaf 1 juli mogen de selecties volop trainen. "Dat scheelt straks veel blessureleed gedurende het seizoen", zegt Gudde.

De KNVB hoopt het eredivisieseizoen op zaterdag 12 september te kunnen beginnen. Naar data voor de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie wordt nog gezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl