NOS Sport

Ook het Europese golf begint weer; Luiten slaat op 9 juli af

Nadat de Amerikaanse PGA Tour eerder deze maand alweer van start is gegaan, opent de Europese tour binnenkort ook weer zijn deuren voor de golfers. Op 9 juli is het Austrian Open het eerste toernooi waar officieel de clubs weer uit de tas kunnen worden gehaald. Joost Luiten zal erbij zijn.

Het wordt gehouden op de Diamond Country Club. "Op die baan won ik in 2013 het Lyoness Open, dus wie weet kan ik in dat eerste toernooi meteen meedoen om de overwinning", aldus Luiten.

Een week later is Luiten in Oostenrijk ook van de partij bij de Euram Bank Open. Aanvankelijk zou de European Tour pas op 22 juli weer van start gaan met de British Masters.

Twijfels over major in Amerika

Luiten mag op 6 augustus in Amerika ook meedoen aan het US PGA Championship, een van de vier majors. Hij wacht echter nog even met inschrijven. Eerst wil hij antwoord op de vraag of hij twee weken in quarantaine moet.

"Het zal wel even wennen worden", zegt Luiten, vooruitblikkend op de komende toernooien. "We spelen zonder toeschouwers, tribunes en sponsortenten. We mogen geen coaches of familie meenemen, alleen een caddie. Maar ik ben vooral blij dat ik straks weer toernooien kan spelen."

Tijdens de coronastop deed Joost Luiten aan virtueel golfen. Hij won begin mei zelfs een wedstrijd op de fameuze baan van St. Andrews in Schotland.

Luiten wint op fameuze Old Course, maar wel virtueel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl