Manchester City heeft weinig meer om voor te spelen in de Engelse competitie ANP

Manchester City heeft dit Premier League-seizoen weinig meer om voor te strijden, maar de resultaten lijden daar voorlopig niet onder. Na de simpele zege op Arsenal vorige week, werd ook Burnley op overtuigende wijze opgerold: 5-0.

Manchester City verkeert in een wat vreemde positie. De landstitel is al lang en breed verspeeld en het ticket voor de Champions League dat City zo goed als binnen heeft, wordt waarschijnlijk afgepakt door de UEFA vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels. Alleen sporttribunaal CAS kan dat nog voorkomen.

Champions League

City is echter nog wel in de race voor de eindzege in de FA Cup en - belangrijker - de Champions League. En verslapping in de competitie kan ertoe leiden dat ook in het miljoenenbal naast de hoofdprijs gegrepen wordt, zoals Paris Saint-Germain al jaren bewijst.

Scherp blijven is dus het devies. En dat lukt de ploeg voorlopig heel aardig.

Manchester City raakte tegen Burnley wel Sergio Agüero kwijt met een blessure ANP

Burnley had, net als Arsenal vijf dagen eerder, weinig in te brengen tegen de hemelsblauwe voetbalmachine van Pep Guardiola. Halverwege was de wedstrijd al beslist, dankzij een goal van Phil Foden en twee treffers van Riyad Mahrez: 3-0.

Na rust voerde Manchester City de score verder op, via David Silva en wederom Foden, zodat er uiteindelijk een 5-0 eindstand op het scorebord stond.

Het feit dat City voorlopig geen tekenen van verslapping vertoont, betekent dat Liverpool nog even moet wachten op de eerste landstitel in dertig jaar. Bij een nederlaag of remise van City tegen Burnley had de Engelse koploper aanstaande woensdag kampioen kunnen worden bij winst op Crystal Palace.

Racistische boodschap

Manchester City en Burnley speelden opnieuw met de tekst 'Black Lives Matter' achterop het shirt in plaats van de gebruikelijke spelersnamen. Ook knielden de spelers en scheidsrechter bij de aftrap. Kort daarna vloog er echter ook een vliegtuigje over het stadion met de tekst 'White Lives Matter Burnley'.

Vliegtuig met 'White Lives Matter Burnley' schrikt Engels voetbal op

Burnley liet in de rust van de wedstrijd in duidelijke bewoordingen weten de actie en "de aanstootgevende boodschap" te veroordelen.

"Wij willen duidelijk maken dat de verantwoordelijken niet welkom zijn op Turf Moor (het stadion van Burnley, red.). Dit geeft op geen enkele wijze weer waar Burnley voor staat en we zullen volledig met de autoriteiten samenwerken om de verantwoordelijken te identificeren en stadionverboden voor het leven op te leggen."

"De club is tegen alle vormen van racisme. Wij bieden onze onvoorwaardelijke excuses aan de Premier League, Manchester City en iedereen die zich inzet om Black Lives Matter te promoten, aan."

STER reclame