Maarten Stekelenburg
NOS Voetbal

Ajax haalt oude bekende Stekelenburg terug naar Amsterdam

Maarten Stekelenburg keert terug bij Ajax. De Amsterdammers heetten de 37-jarige doelman, die zijn loopbaan in de Arena begon, maandag welkom.

Stekelenburg komt transfervrij over van het Engelse Everton, waar hij het huidige Premier League-seizoen nog afmaakt. Hij heeft in Amsterdam een contract voor één seizoen getekend, dat op 1 augustus ingaat.

"Als ik mijn carrière had kunnen uitstippelen, had ik hiervoor gekozen", aldus Stekelenburg op de website van zijn zaakwaarnemer. "Het voelt wel als thuiskomen. Niet alleen voor mij, maar voor mijn hele gezin na negen jaar in het buitenland."

Drievoudig kampioen

De 58-voudig international doorliep de Ajax-opleiding en stond tussen 2002 en 2011 onder de lat bij het eerste elftal. In die periode werd hij drie keer landskampioen, won driemaal de KNVB-beker en vier keer de Johan Cruijff Schaal.

In zijn Ajax-tijd groeide Stekelenburg bovendien uit tot eerste keeper van het Nederlands elftal, waarmee hij in 2010 de WK-finale haalde, onder meer dankzij een geweldige redding van de Haarlemmer op een schot van Kaká in de kwartfinale tegen Brazilië.

In 2011 verruilde Stekelenburg Ajax voor AS Roma, waar hij twee seizoenen speelde. Daarna volgden dienstverbanden bij Fulham, AS Monaco, Southampton - beide op huurbasis - en Everton.

Onana en Varela

Ajax kon wel een ervaren doelman gebruiken, nadat de club had besloten de samenwerking met Bruno Varela niet te verlengen. Eerste keeper André Onana sprak bovendien meermaals de wens uit deze zomer te vertrekken uit Amsterdam.

De prachtige redding van Maarten Stekelenburg tegen Brazilië op het WK 2010:

WK 2010: 'Allemaal even dankjewel zeggen tegen Maarten Stekelenburg'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl