Lionel Messi moet zijn 700ste goal nog even uitstellen
NOS Voetbal

Barcelona geeft met doelpuntloze topper initiatief uit handen in titelrace

Barcelona heeft het initiatief in de Spaanse titelrace uit handen gegeven. Door een doelpuntloos gelijkspel in de matige topper tegen Sevilla kan Real Madrid over twee dagen de koppositie overnemen van de Catalanen.

Lionel Messi joeg in het lege Estadio Ramón Sánchez Pizjuán op zijn 700ste goal in zijn carrière, maar in het duel met de club waartegen hij het vaakst scoorde kon de Argentijnse vedette het verschil niet maken.

Sterker nog, bijna vertolkte zijn landgenoot Lucas Ocampos een hoofdrol namens de thuisclub, maar Marc-André ter Stegen sloeg zijn harde inzet vlak na rust uit de korte hoek. Ook een inzet van Munir El Haddadi (ex-Barcelona) werd door de Duitser gekeerd.

Luuk de Jong begon in de basis bij Sevilla, dat sterk voor de dag komt na de coronastop. Dat kan nog niet gezegd worden van Barcelona, hoewel de eerste twee duels nog wel werden gewonnen.

Frenkie de Jong

De scherpte ontbreekt nog in het spel van de regerend kampioen, waar Frenkie de Jong vanwege een blessure ontbrak. Desondanks greep Barcelona nog bijna de volle buit. Uit een voorzet van Jordi Alba mikte Luis Suárez twee minuten voor tijd in kansrijke positie rakelings over.

Als Real Madrid zondag de overwinning pakt bij subtopper Real Sociedad, neemt het op basis van het onderling resultaat de leiding over in de Primera División.

Stand bovenin

1. Barcelona 30-65
2. Real Madrid 29-62
3. Sevilla 30-52
4. Atlético Madrid 29-49

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl