Neymar en Kylian Mbappé, felbegeerde aanvallers van Paris Saint-Germain

UEFA adviseert nationale bonden: transferdeadline op 5 oktober

De UEFA adviseert de nationale bonden 5 oktober aan te houden als transferdeadline. Een dag later eindigt namelijk de inschrijving van spelers voor de hoofdtoernooien van de Champions League en de Europa League, maakte de Europese voetbalbond woensdag bekend.

De nieuwe transferdeadline betekent dat er nog spelers van club kunnen wisselen nadat de eredivisie, op een nog nader te bepalen datum in september, begonnen is. Dat is overigens niet uitzonderlijk, afgelopen seizoen lag de deadline een maand na de competitiestart.

Versoepeling

De UEFA kondigde ook aan de spelregels rond 'financial fair play' vanwege de coronacrisis te versoepelen. Momenteel mogen clubs niet meer dan 30 miljoen euro verlies lijden over een periode van drie jaar, anders worden ze beboet of uitgesloten van Europees voetbal. Maar door de verwachte inkomstendaling vanwege het spelen zonder publiek wordt daar voorlopig coulanter mee omgesprongen.

De groepsfase van het volgende Champions League-seizoen begint op 20 oktober, twee dagen later gevolgd door de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl